2021-09-01 16:03:59• hírek • Közlemény

Újabb fontos lépés a Szatmárnémetit Nagybányával összekötő gyorsforgalmi út megvalósításának ügyében

Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Ionel Bogdan, a Máramaros Megyei Tanács elnöke szerdán Nagybányán találkoztak, ahol aláírták a Szatmár és Máramaros megye közötti önkormányzati társulások hivatalos alapító okiratát.

Az eseményen részt vett Ioan Rus, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke és Ioan Marcel Boloș, Az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője is.

Pataki Csaba elmondta: az aláírást követően sikerült átnézni a Máramaros megyei tanácselnökkel azt kiírást is, amivel elindíthatják a két megyeközpontot összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmányának a kiszerződését. Mindezek mellett a két megye elkészített már egy ütemtervet is, melyet ma el is küldtek a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társasághoz (CNAIR), akik majd átveszik ezen munkálatok finanszírozását.

„Ennek a társulásnak épp az a lényege, hogy elindítsuk a terveket, és amikor kész van a megvalósíthatósági tanulmány minden engedélye, akkor átadjuk azt a CNAIR-nek, amely majd elkészíti a műszaki tanulmányt és finanszírozza a tulajdonképpeni munkálatokat. Ezzel jelentősen lecsökkentjük a tervezési időt” – hangsúlyozta Pataki Csaba majd hozzátette: a megvalósíthatósági tanulmány elkészítése előreláthatóan egy év lesz.

A Szatmárnémeti – Nagybánya gyorsforgalmi út mintegy 20 kilométeren halad majd át Szatmár megye területén, a beruházás összértéke megközelítőleg 300 millió euró.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: